Popkorn og HMS ble suksess

Popkorn og HMS er kanskje ikke den blandingen vi ser for oss, men når Mediefestivalen for forebygging åpnet i Frankfurt i august 2014, var et seminarrom gjort om til en luksuriøs kinosal, med et Cinema-skilt i neonlys hengende over inngangen til seminarrommet. Det var få som takket nei til popkorn da de entret kinosalen.

Det var rekordår for deltakelsen av årets Mediefestival, med hele 290 filmbidrag fra 33 ulike land. Med mottoet, Media kan, så fikk tilskuerne oppleve at film kan skape holdninger og sette følelser i sving i et så viktig tema som forebygging.

Til kick-off arrangementet ble to produksjoner vist, en fra Østerrike kalt “Screenlove”, og en tysk film med navnet Die Kampagne. Begge filmene hadde til felles at teamet var ergonomi ved arbeidsplassen. Ergonomi kan beskrives som en tverrfaglig tilpasning mellom arbeidsmiljø og mennesket.

Den neste filmen omhandlet stress – “Der Weihnachtsmann” (Julenissen), en film som vant en IMFP Media Award. Og sist men ikke minst, en film på ulykkesrisiko – “Système D comme Didier” (System D, som Didier), fra Frankrike.

“Screenlove” og “Système D comme Didier” ble begge laget i samme stil som en TV-serie, med flere episoder hvor hovedpersonene gikk gjennom temaet sikkerhet og helse. I “Screenlove” handlet det om et ungt par som møtes på kontoret til en avisutgiver, hvor en sjarmerende ung dame gir tips om hvordan man oppfører seg på en sunn måte på arbeidsplassen, alt fra å justere kontorstolen til riktig til riktig type belysning – korte innslag som glimter til innimellom en søt kjærlighetshistorie.