Økende ønske om å se bra ut

Vårt personlige utseende blir stadig viktigere for oss. Det er vanligere og vanligere å dokumentere livene våre på sosiale medier og dermed øker også kravene og ønskene om å ta seg bra ut foran kameraet. Det store internettet er stappfullt av råd og tips til hvordan vi skal gå ned i vekt, bygge muskler, hvordan vi skal sminke oss, få finere hud og forbedre utseendet vårt.

Med tiden har det også blitt mer og mer vanlig å fikse på kroppen sin. En rekke bloggere, TV-personligheter og andre mediepersoner har åpnet fortalt om endringene de har gjort med utseendet sitt, som for eksempel botox, leppeforstørring, brystforstørrelse og øyelokkplastikk. Øyelokkplastikk er ifølge Plastikkirurg1 et inngrep som fjerner fett på øyelokkene og reduserer overflødig hud samt strammer opp øyelokkene.

Sophie Elise Isachsen som er en av Norges mest kjente bloggere har gjennom nettstedet sitt flere ganger dokumentert ulike inngrep hun har foretatt. Hun har for eksempel fortalt åpent om brystoperasjonene sine på bloggen sin. Disse operasjonene har hun selv fortalt ble utført for å bedre selvtilliten sin og bli mer fornøyd med eget utseende. Nylig uttalte hun at hun igjen skal legge seg under kniven for å gjennomføre en kjeveoperasjon, skriver Dagbladet etter ti år med smerter. Hun har nemlig et overbitt på 1,5 centimeter som gir henne en del plager.

Det er mange grunner til at folk velger å gjøre ulike grep når det kommer til utseendet. Brystforstørrelser er på verdensbasis det vanligste plastiske inngrepet som blir foretatt. I mange tilfeller ønsker en rett og slett større bryster. Andre ganger kan det være et ønske om å forbedre formen etter amming eller skape symmetri i tilfeller der brystene har ulik størrelse. Uansett hva grunnen til dette er har det blitt mer og mer vanlig, spesielt blant mennesker som er mye i media.