Følelser og sterke bilder

Under mediefestivalen ble det vist ulike filmer om årets tema, forebygging. En av de beste filmene stilte spørsmålet «Hva vil du føle hvis din kjære ikke kom hjem fra arbeid»?

Det var med sterke virkemidler og intervjuer av ekte mennesker og familiemedlemmer, på et lerret i sort hvitt, vi også fikk svar på spørsmålet. Det var sterke følelser på den Internasjonale Mediefestivalen for forebygging, som ble avholdt i Frankfurt.

Filmen som fikk prisen for Beste film varte kun i fire minutter, men den satte følelsene i sving hos alle som var til stede da den ble vist. Personer som faktisk hadde mistet en slektning, ektemann, eller barn på jobb pga sikkerhetssvikt, fortalte sine egne historier og ga sine svar på spørsmålet filmen stilte.

Filmen som kun var i sort og hvitt, ønsket å sette fokus på hva et liv er verdt på arbeidsplassen, og få ansatte og arbeidsgivere i dialog for å gjøre hverdagen sikrere for alle. Filmskaperne som lagde denne filmen var blant de ni vinnerne i ulike kategorier, og det var en internasjonal jury som besluttet at filmen var den beste av hele 290 innsendte bidrag.

En annen film fra Italia tok opp temaet bedriftskultur. Den prisbelønte filmen ønsket å vise at sikkerhet og helse må integreres på alle nivåer i en bedrift for å være effektive.