Dataspill – i stadig utvikling

I 1972 kom Pong, det første kommersielt vellykkede videospillet. Dette var et arkadespill, men allerede tre år senere kom en versjon man kunne spille hjemmefra. Pong var en veldig simpel versjon av bordtennis, og besto av hvite streker og en runding som illustrerte racketer og ball. Bakgrunnen var sort. Der var altså lite fargevariasjoner og alt man hadde å gjøre var å unngå at ballen kom utenfor. Tenker man over hvor langt dataspill har utviklet seg på i underkant av 50 år så er det helt utrolig.

En enormt stor utvikling innen spill for data

Den dag i dag er ikke dataspill bare mange, de er også kompliserte, rike på detalj og veldig variert i form av funksjon og formål. Spesifikke dataspill har også forbedret seg og kommet ut i nye utgaver, også gjerne med tilleggspakker som utvider originalspillet. Ta for eksempel The Sims. Spillet ble lansert i 2000 og var ganske så banebrytende med det at du kunne lage hus og råde og bestemme over menneskene du puttet inn i det. I den første utgaven var det ganske begrenset hva man kunne gjøre; ansikter var forhåndslagd og babyer gikk rett fra vugge til å bli barn. Nå er The Sims 4 ute, den tar deg gjennom alle livsfasene, ansikter kan endres ned til hver minste detalj, og det er uendelig mange rollespill og ting man kan finne på.

Ta del i en parallell verden – full av spennende muligheter

Spill som WoW har også utviklet dette og gir spilleren mulighet til å utfolde seg gjennom uendelige valgmuligheter. I tillegg har den en annen egenskap. Med tiden har spillet blitt mer og mer sosialt. Man kommuniserer med andre spillere, skaper venner og fiender. Man kan også dra på raids og gjøre ting sammen med de andre, noe som danner en sterk følelse av fellesskap. Der er såpass stor frihet i dette fiktive universet at man kan flykte fra virkeligheten. Forskjellen fra en film eller bok derimot, er at det er du selv som bestemmer historien.